Patrik Sjöbergs otippade hyllning till Frank Andersson – vid kistan

Under tisdagen var vännerna på plats för att ta farväl av Frank Andersson.
En av dem som var på plats var Patrik Sjöberg.
Han passade på att hylla Frank på ett något oväntat sätt.

Frank Andersson avled tidigare i september, 62 år gammal. Den folkkära brottaren avled efter komplikationer under en hjärtoperation.

Hedrade Frank Andersson

Två ceremonier kommer genomföras, varav den första hölls på Skogskyrkogården utanför centrala Stockholm under tisdagen. På plats fanns mängder av vänner för att minnas sin vän.

Frank Andersson
150318 Frank Andersson under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm.
Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Bland gästerna fanns bland andra BörjeSalming, J-O Waldner och Ingemar Stenmark
Han var en sådan fin kille, och vilken brottare, det finns ingen bättre brottare i Sverige. Jag minns framför allt hans bamsekramar. Jag kommer sakna honom så mycket, säger Börje Salming till Expressen.
– Han hade ett otroligt stort hjärta, och ställde upp för alla. Det blir en klump i halsen när sådant här händer. Det var Björn, Ingmar och Frank man såg upp till, säger J-O.

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg fanns också på plats för att hedra Frank Andersson. En av de närmaste vännerna Robert Gidlöf höll ett långt känslosamt tal och efteråt passade han och Sjöberg på att hedra Frank på sitt egna sätt.

Tog ett sup vid kistan

Framför kistan i Heliga korsets kapell på Slottskyrkogården tog GIdlöf och Sjöberg ett varsitt sup.
– Det är något som Frank hade uppskattat, säger Sjöberg till Sportbladet och fortsätter:
– Så jag kände att en sup, det hade han tagit om jag hade lämnat också.

Nu på fredag kommer en minnesceremoni hållas i Frank Anderssons hemstad Trollhättan. När och var gravsättningen kommer äga rum är dock fortfarande oklart.

”Det var väldigt vackert”

Trots den sorgliga stunden konstaterar Patrik Sjöberg att minnesceremonin var väldigt fin och värdig sin vän.
– Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, det är hemskt att se barnen, det är fruktansvärt men det var väldigt vackert ändå tycker jag, mycket kärlek, säger han till Sportbladet.

Frank Andersson avled efter komplikationer av en hjärtoperation. Svaret från obduktionen kommit visar att Frank Andersson avled av en bakterie som satt sig i lungan.
– De pumpade in ett bredspektra-antibiotika, och den bakterie som de konstaterat att det är slår antibiotikan ut i laboratoriemiljö, men i Franks kropp har det inte funkat. Man vet inte vad det berodde på. Immunförsvaret var helt utslaget till sist och han hade multiorgansvikt, sa brorsonen Svante Andersson då till Expressen.

Vila i frid Frank, vi glömmer dig aldrig.