När Maradona fick en tennisboll kastad till sig – och visade varför han är tidernas främsta bolltrollare

Diego Maradona kunde göra allt med en fotboll.
Eller, inte bara en fotboll.
Kolla bara in det här trollerinumret.

Många är fotbollssupportrarna som menar att Diego Maradona är den störste genom alla tider. Ingen kunde dribbla en fotboll i liga hög fart som argentinaren, och han har en status i hemlandet Argentina som knappt går att matcha någonstans.

Gud-stämplad i Neapel

Han inledde karriären i Boca Juniors, värvades till Barcelona – men det var i Napoli som karriären tog fart. Maradona är än i dag, även efter hans död, snudd på helgonförklarad i Neapel, och det är lätt att förstå, då han förvandlade laget från en klubb på rejäl nedgång, till ett topplag som til och med vann ligatiteln vid två tillfällen.

Diego Maradona, Argentina
920801 Fotboll: Diego Maradona, Argentina. © Bildbyrån – dia

Maradona skördade dessutom enorma framgångar i landslaget, då höjdpunkten i hela karriären troligtvis kom 1986, då han ledde sitt land hela vägen till VM-guld. Men det var inte bara titlarna han vann som gjorde Maradona så omåttligt populär, det var personen, och framför allt spelaren.

Showen – med tennisboll

På planen var ingen som den lilla trollkarlen, och han kunde göra saker med en fotboll som nästan ingen kunnat göra, varken innan eller efter. Och det är det här klippet ett perfekt exempel på. Maradona var inte mycket för att träna, eller ens att värma upp, men när han gjorde det gick han mest bara runt och kickade med en boll, och det kunde han göra hur länge som helst.

Foto: Youtube

Och det behövde faktiskt inte ens vara en fotboll. I ett klassiskt klipp kan man se hur Maradona väljer att plocka fram en tennisboll, och då visar han hur riktig bollkänsla ser ut. Maradona traskar runt på en plan och kickar tennisbollen i godan ro. En gång tappar visserligen Maradona bollen, men då kickar han snabbt upp den igen, och så kommer nästa show. Mer imponerande än så kan det knappt bli. Vilken legendar!

LÄS MER: Thierry Henry har bara bytt tröja med en motståndare i karriären – nu avslöjar han vem: ”Han var den största”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!