Klassikerklubbens prestigevärvning: Plockar in NHL-meriterade målvakten

Södertälje har det tufft i Hockeyallsvenskan och har gjort flera värvningar den senaste tiden.
Nu stärker man upp ytterligare och det med en meriterad spelare.
Under söndagen blev den förre NHL- och SHL-målvakten Justin Pogge klar för SSK.

Södertälje har en tuff höst bakom sig i Hockeyallsvenskan. Laget ligger strax över det negativa kvalstrecket, och har efter storförlusten mot Modo klättrat med tre raka segrar.

Södertälje värvar nytt

Under de senaste veckorna har den klassiska föreningen gjort flertalet värvningar för att stärka laget. Bland annat har den unga SHL-duon Karl Henriksson och Adam Wilsby lånats in från Frölunda respektive Skellefteå.

190228 Rögles målvakt Justin Pogge under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Timrå den 28 februari 2019 i Ängelholm. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Nu slår Södertälje till med en riktig prestigevärvning.

Justin Pogge klar för SSK

Tidigare i veckan kom uppgifter på att målvakten Justin Pogge var aktuell för klubben, någonting sportchefen Mikael Samuelsson då avfärdade.

Men nu är den kanadensiske målvakten helt klar för SSK. Kontraktet är skrivet säsongen ut.
– Det vi försöker göra här i SSK är att öka konkurrensen på alla positioner. Vi har tidigare under hösten stärkt upp truppen på både back- och forwardssidan och nu väljer vi att plocka in rutin på målvaktssidan i form av Justin Pogge, säger Samuelsson till klubbens hemsida.

Justin Pogge är kanske mest känd för den svenska hockeypubliken sedan tiden i Rögle och Färjestad i vilka han gjorde totalt tre säsonger.

190316 Rögles målvakt Justin Pogge under åttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Rögle den 16 mars 2019 i Jönköping. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

33-åringen har även meriter från NHL-spel och gjorde sju matcher med Toronto Maple Leafs säsongen 2008/2009.

”Spelar på högsta nivå”

Södertälje blir Pogges fjärde svenska klubb i karriären efter att han även representerat BIK Karlskoga.
– Det är en kille som kommer att bidra med trygghet och proffsighet. Jag pratar ofta och gärna om att man ska ha rätt karaktär och det är superviktigt när vi signar spelare till SSK och det är något som Justin verkligen står för. Det är en målmedveten kille som spelat länge på högsta nivå och som vet vad som krävs för att vinna, säger Samuelsson till klubbens hemsida.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Bekräftat: SHL-klubben dumpar stjärnvärvningen