Klart: NHL-draftade centern har skrivit på för svenska topplaget – lämnar AHL för Sverige

.

Björklöven har fått en flygande start på säsongen.
Men serieledaren i HockeyAllsvenskan är inte nöjt för det.
Nu har klubben gjort klart med NHL-draftade centern Tyler Vesel.

Björklöven har inlett årets säsong i HockeyAllsvenskan ruskigt bra. Efter 8 spelade omgångar ledar men serien före Timrå på fina 20 poäng och en målskillnad på imponerande +13.

Björklöven värvar nytt

Klubben kan verkligen på allvar vara med i kampen om uppflyttning till SHL efter en lång tid utanför högstaserien. Nu satsar man ännu hårdare genom att värva in ytterligare ett nyförvärv.

Tyler Vesel, Björklöven
Tyler Vesel. FOTO: Youtube

Björklöven och sportchefen Per Kenttä har i dag gjort klart med amerikanen Tyler Vesel. 25-åringen draftades i sjätterundan 2014 av Edmonton Oilers men kommer närmast från spel i AHL med Oilers farmarlag Bakersfield Condors.

Skrivit på för en säsong

Senaste säsongen i AHL resulterade i 18 poäng på 61 matcher för Vesel. Centern har dessutom spelat fyra års collegehockey och gjort totalt 108 poäng på 149 matcher för University of Nebraska-Omaha.
– Tyler Vesel är en smart tvåvägscenter som vi hoppas kan tillföra i offensiven men också vara pålitlig i försvarsspelet. Vi har fått goda vitsord från bland annat Brian Cooper som spelat med Tyler tidigare. Vi känner oss nöjda med att han valt oss då det är en spelare i rätt ålder som vill framåt i sin karriär, säger sportchefen Kenttä i ett uttalande.

Tyler Vesel, Björklöven
Tyler Vesel. FOTO: Twitter

Nyförvärvet har skrivit på ettårskontrakt med serieledaren Björklöven och ansluter till laget omedelbart. Då blir han en avgörande pjäs i jakten på SHL-uppflyttning för norrlänningarna.

LÄS MER: Jättevändningen: Per Ledins nya beslut – efter beskedet att lägga ned karriären

Stora överraskningen: Fotbollsstjärnan Petr Cech lägger ned karriären – och byter sport(!) helt