Han lurade döden två gånger på en vecka.

Den svenske cyklisten Jonas Ahlstrand har lurat döden två gånger – på en vecka.
Förra tisdagen var tanken att han på morgonen skulle flyga ner till Bryssel, samma morgon som terrorattackerna, och nu under påskhelgen var han inblandad i en motorcykelolycka under det belgiska klassikerloppet Gent-Wevelgem. ”Det hade lika gärna kunnat vara jag. Man är glad att man sitter här i dag”, säger svensken i en intervju med SVT Sport.

Cykelvärlden är i sorg efter att den 25-årige cyklisten Antoine Demoitié avlidit av de skador att ådrog sig när han blev överkörd av en motorcykel under påskdagens tävling.
– En motorcykel låg bakom, de vurpade framför mig. Killen som låg bakom mig vurpade väl först, och blev sedan överkörd av motorcykeln. Och sedan gled motorcykeln in i oss andra som var framför. Så man är lite mörbultad idag, säger Jonas Ahlstrand som var den enda svenska deltagaren i tävlingen.

Jonas Ahlstrand som efter några timmar hos läkaren kunde konstatera att han kom undan med blotta förskräckelsen och några skrapsår bestämde sig även att inte flyga ner till tävlingen, utan att ta bilen till Belgien istället.
– Man har lurat döden två gånger nu den senaste veckan, så man får lite perspektiv på livet. Jag hade en biljett i tisdags ner till Bryssel, och man flyger därifrån ganska mycket när man flyger ner till alla klassiker. Man spenderar ganska mycket tid på Bryssels flygplats. När det händer sådana här grejor så tänker man ju till. Jag var ganska glad att jag tog bilen ner i måndags.

Trots denna minst sagt mörka inledning på klassikersäsongen förväntar sig Ahlstrand att återigen ge sig ut på vägarna så fort som möjligt.

Vill du ha fler sportartiklar i ditt flöde? Gilla Sportbibeln.