Frank Anderssons anhöriga oense – får två olika begravningar: ”Tråkigt att det blivit så”

Nyligen kom beskedet att brottningslegendaren Frank Andersson ska begravas i Trollhättan.
Men enligt ex-hustrun Jeanette Bouvin Nygren ska nu två begravningsceremonier hållas.
– Det är tråkigt att det blivit så. Vi vill inte bråka med varandra, utan fajtas för det vi hört Frank säga, säger hon till Expressen.

Det är nu några veckor sedan som den folkkäre brottningslegendaren Frank Andersson gick bort på grund av komplikationer efter en hjärtoperation.

Brodern berättade

Nyligen berättade brodern Tommy Andersson att Frank skulle begravas i Trollhättan, hans födelsestad.
– Först ville han inte prata om vad vi skulle göra om operationen inte gick som vi hade tänkt oss, allt fokus låg på att träna och komma tillbaka, men kort innan operationen kallade han till sig mig och sa: ”Tommy, jag vill begravas bredvid dig om jag inte vaknar”, säger brodern Tommy Andersson enligt Expressen.

Arne Hegerfors, Frank Andersson
150318 Frank Andersson under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm.
Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Men nu kommer nya besked.
Expressen skriver att frun Jeanette Bouvin Nygren planerar borgerlig begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.
”Vi vill ordna en hejdundrande begravning för Frank, precis så som han vill ha det, spektakulärt och maffigt, och det är precis vad vi gör nu”, skriver hon på Instagram.

140531 Porträtt på Frank Andersson som är gästdomare under wrestlinggalan STHLM Wrestling Championship den 31 maj 2014.
Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / kod AT / cop 141

I dagsläget kommer alltså två begravningar att hållas, en i Stockholm och en i Trollhättan. Men var Frank Andersson kommer föras till sista vilan är inte klart, enligt Bouvin Nygren.

”Inte överens i frågan”

Hon hoppas att alla anhöriga ska komma överens, men just nu har de ingen kontakt.
– Jag har inget ont att säga om Tommy. Det är bara att vi inte är överens i frågan. Jag vet vad Frank har sagt till mig. Och Frank har sagt en annan sak till honom. Därför är det inte klart var Frank ska vila. Tommy kan ha fått fel information om att detta bara skulle vara en minnesstund. Det är tråkigt att det blivit så. Vi vill inte bråka med varandra, utan fajtas för det vi hört Frank säga, säger Bouvin Nygren till Expressen.

Här är Sportbibelns hyllningsvideo till Frank Andersson: