Forwardslöftet lämnar SHL-klubben – klar för spel i topplaget redan i kväll

Forwardslöftet lämnar SHL-klubben – klar för spel i topplaget redan i kväll

Skellefteå AIK har fått in Jesper Jensen från Brynäs.
Det gör att centern Linus Lindström får flytta på sig.
Klubben meddelar att 21-åringen lånas ut till hockeyallsvenska topplaget BIK Karlskoga.

Skellefteå AIK är på uppgång igen. Laget har fyra segrar på sina fem senaste matcher och ligger på åttondeplats i tabellen, en poäng upp till Linköping över kvartsfinalstrecket.

Lindström lämnar Skellefteå

I veckan fick laget in ett riktigt meriterat nyförvärv. Brynäs valde att dumpa centern Jesper Jensen och i stället anslöt han till Skellefteå.

I och med Jesper Jensens intåg i klubben har laget en spelare som måste flytta på sig.  Linus Lindström, som i år har stått för fyra poäng på 32 matcher, får inte chansen till vidare spel. I alla fall inte i veckan.

Skellefteå AIK meddelar att 21-åringen lånas ut till BIK Karlskoga i två matcher framöver.
– Linus en oerhört skicklig center som kommer att tillföra mycket till vårt lag. Han spelade JVM förra säsongen och har en bra meritlista trots sin unga ålder. Det ska bli spännande att se honom hos oss kommande veckor, säger BIK Karlskogas sportchef Thomas Fröberg till klubben hemsida.

Lånas ut till BIK Karlskoga

Lindström, som draftades av Calgary Flames 2016, är spelklar redan till kvällens möte med Västervik för att sedan även spela mot Modo på onsdag.

Det finns även en möjlighet att lånet förlängs.
– Det blir en härlig utmaning att komma till BIK och kul med match redan ikväll. Jag känner sedan tidigare Gustaf Franzén och Olle Eriksson Ek väl, det ska bli kul att träffa dem och lära känna resten av laget, säger Lindström.

BIK Karlskoga ligger på fjärdeplats i Hockeyallsvenskan och jagar en plats i den Hockeyallsvenskan finalen. Just nu är avståndet upp till serietvåan AIK 12 poäng.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Erik Karlssons helsköna känga till Henke Lundqvist – inför All Star-matchen