Efter blytunga starten: SHL-krislaget värvar förre JVM-målvakten

Mora har fått en mardrömsstart på SHL-säsongen.
Nu väljer laget att agera. 
I dag blev det klart att man värvar in den finske målvakten Janne Juvonen.

Mora har fått en blytung start på säsongen. Laget är jumbo i SHL-tabellen och har tre poäng upp till säker mark.

Värvar målvakt

Samtidigt som resultaten inte har gått lagets väg har man dessutom haft skadeproblem. Det framför allt på målvaktssidan.

I och med det väljer Mora nu att agera. I dag blev det klart att man värvar in den finske målvakten Janne Juvonen.

24-åringen kommer senast från spel i Österrike med Innsbruck.
– Även om Christian är på väg tillbaka från sin skada och Isak har gjort det riktigt bra när han spelat så känner vi att vi vill ha en ännu större trygghet och bredd på målvaktssidan. Därför väljer vi att plocka in ytterligare en målvakt i Janne. Det är en målvakt som vi har bra koll på och som vi sett spela under flera säsonger i den finska ligan, säger Moras sportchef Anders Forsberg till klubbens hemsida.

Juvonen klar för Mora

Juvonen draftades av Nashville Predators i sjunderundan 2013. Målvakten har de senaste säsongerna spelat i Pelicans och var bland annat med och tog hem ett silver i den finska ligan 2012.

24-åringen representerade även Finland i JVM 2014 där laget tog hem guldet. Kontraktet med Mora är skrivet säsongen ut och han är spelklar redan till omstarten av SHL.

På tisdagskvällen ställs laget mot Örebro på hemmaplan för att sedan ta sig till Timrå för bortamatch på torsdag.

Dela för att säga vad du tycker om det!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Byfugliens våldsamma tackling i natt – som delar NHL

SHL-profilen lämnade Sverige – här är hans nya oväntade klubbval

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);