Conny Strömbergs geniala klausul i nya kontraktet – för att förlänga karriären ytterligare

Conny Strömberg har gjort klart med Hudiksvall i Hockeyettan.
Det blir superprofilens 24:e (!) klubb i karriären.
Nu avslöjar han en genialisk klausul i kontraktet – som kan innebära spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Conny Strömberg vägrar lägga av med hockeyn. 43-åringen spelade senast i vintras med hemmastaden Örnsköldsviks HF i HockeyEttan och sprutade där in poäng.

Conny Strömberg till Hudiksvall

Forwarden stod för 26 poäng på 14 matcher, men efter grundserien var det slutspelat. Strömberg öppnade för Sportbibeln tidigare i december upp för en fortsättning och i går blev det officiellt.

Foto: Bildbyrån

Jätteprofilen har gjort klart med division 1-klubben Hudiksvall för resten av säsongen.

Laget har stått för en stark säsong och ligger för närvarande trea i AllEttan Norra, sex poäng bakom serieledande Östersund.
– Jag har pratat med olika lag under den senaste tiden och vägt för- och nackdelar och störst intresse visade Hudik Hockey så i slutändan var det inga större konstigheter. Jag tror jag kan bidra med rutin och kyla vid de viktiga matcherna framöver. Och inte bara power-play utan även vid 5-5 spelet där allt handlar om att hitta rätt kemi med lagkamraterna, säger Conny Strömberg i ett pressmeddelande.

Hudiksvall kan med en stark avslutning ha chansen att ta sig vidare till kval och ett eventuellt avancemang till HockeyAllsvenskan.

Geniala klausulen

För Conny Strömberg är det ingenting nytt då han gjorde samma resa med Västerås förra säsongen.

Med 13 poäng på lika många matcher var 43-åringen en starkt bidragande orsak till klubbens avancemang tillbaka till Hockeyallsvenskan, men när väl säsongen var över var också Strömbergs tid i klubbens slut.

180103 Västerviks Conny Strömberg under värmningen före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.

Kontraktet förlängdes inte – men det är någonting han har tänkt på i år.

För Hockeypuls berättar profilen att han har skrivit in en klausul i kontraktet som gör att han fortsätter i klubben över nästa säsong om man avancerar i seriesystemet.
– Jag vill dit och kan absolut spela i allsvenskan nästa säsong. Det känner jag att jag klarar av, säger han till sajten och fortsätter:
– Om vi går upp får jag vara kvar. Med tanke på det som hände Västerås förra året ville jag ha det.

Dela för att hylla superprofilen Conny Strömberg!

LÄS MER: Här läxar en morgontrött Conny Strömberg upp busschauffisen

Conny Strömberg om sin galnaste hockeyupplevelse: “Det var hönsnät i stället för plexiglas”