Börje Salming avslöjar skämtet som fick kungen att gapskratta

På en bild från en tillställning hos kungafamiljen, syns Börje Salming skratta ikapp med Kung Carl XVI Gustaf. Nu kommer förklaringen till vad det var som fick kungen att dra på smilbanden.

I slutet på februari var Kanadas generalguvernör David Johnston och hans fru Sharon på besök i Stockholm. Under vistelsen umgicks paret mycket med den svenska kungafamiljen. Bland annat bodde dem på Stockholms Slott. Kungafamiljen anordnade även en stor välkomstfest i sina kanadensiska gästers ära. Under eventet var hockeylegendarer som Daniel Alfredsson, Mats Sundin och Börje Salming på plats.

Efterspelet från festen kom framför allt att handla om en bild på Salming, Johnston och Kung Carl XVI Gustaf, när de alla gapskrattar. Nu avslöjar Salming vad som utlöste den omtalade händelsen.
– När jag hälsade på kungen och Johnston sade kanadensaren att han har en backplats över åt mig i Toronto och att jag borde komma över och spela, berättar Salming i en intervju med Expressen.
– Han skojade naturligtvis, men jag svarade att ”Nej jag tror inte det, jag är nog lite för gammal just nu”. Det var därför vi skrattade som tusan. Han hejade naturligtvis på Toronto.

LÄS MER: Här visar Börje Salming exakt hur stenhårt det var i NHL på hans tid