Björn Borg och Ingemar Stenmark hyllar varandra: "Ett stort hjärta"

Björn Borg och Ingemar Stenmark hyllar varandra: ”Ett stort hjärta”

Björn Borg och Ingemar Stenmark möttes igår vid en skidbacke i Båstad.
Då passade legendarerna på att hylla varandra.
– För mig är det stort att få sitta bredvid Ingemar. Han har gjort väldigt mycket för svensk idrott, säger Borg enligt Sportexpressen.

I år fyller tennisturneringen Swedish Open 70 år och arrangörerna har  låtit montera upp en 150 meter lång skidbacke i Båstad. Där ska skidåkarna Ingemar StenmarkAnja PärsonJens Byggmark och Patrik Järbyn tävla tillsammans med tennisprofilerna Mats Wilander, Tommy Haas, Magnus Gustafsson och Sofia Arvidsson, i alpin skidåkning.

I samband med tävlingen satte sig två av Sverige största idrottare ner för att bli intervjuade. I Expressen TV berättar Björn Borg och Ingemar Stenmark om om hur de följt varandras karriärer.
– Jag tittade mycket på Borg på tv i början av hans och min karriär. Jag var väldigt sportintresserad. Jag vet att han har vunnit fem Wimbledon-titlar, säger Stenmark.
– Jag har följt Ingemar i alla år. Vem har inte gjort det? Jag är en av alla dem som har följt honom. Det är stort att han kommer hit och åker skidor, säger Borg.

Borg passade även på att försöka förklara hur det kom sig att de båda blev bäst i världen på sina idrotter.
– Jag tror att vi gjorde mycket för svensk idrott. Man kan lyckas och bli bäst i världen. Vi lyckades med det. Vi kanske inte tänkte så mycket på det, eftersom vi var utomlands oftast och hade framgångar. Det är envishet och hårt arbete som ligger bakom det. Och framför allt ett stort hjärta. Det hade både Ingemar och jag. Vi ville bli bäst. Det låter så enkelt men det är så jävla svårt, säger han.

LÄS MER: Den gången Björn Borg krossade allt motstånd i Wimbledon