Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Underbara historien om hur Hagelin och Hörnqvist blev bästa vänner

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin är inte bara lagkamrater i Pittsburgh.
De är dessutom bästa vänner.
Här är historien om NHL-svenskarnas finaste ”bromance”.

Förra säsongen var minst sagt omtumlande för Carl Hagelin. Han hade blivit bortbytt från New York Rangers till Anaheim Ducks, men han hittade aldrig rätt i sin nya klubb.
Så han blev bortbytt igen.

Den här gången skulle klubbytet sluta lyckligare. Redan första dagen anande Pittsburghs general manager Jim Rutherford att han hade gjort en bra spelaraffär.
I en artikel på The Players Tribune berättade Rutherford om en ordväxling med Patric Hörnqvist, samma dag som affären blev klar:
– Fick vi ”Hags”, frågade Hörnqvist.
– Ja, det stämmer, sa Rutherford.
– Visste du att han är min bästa vän, frågade Hörnqvist.
Det visste inte Rutherford, men han insåg att Hagelin skulle få en enkel väg in i Pittsburghs lag. ”Hagelin blev en fantastisk förstärkning för oss. Inte bara på isen, utan även i omklädningsrummet”, skriver Rutherford.

Hörnqvist och Hagelins vänskap går flera år tillbaka, långt innan de hamnade i samma lag. Hagelin har berättat den roliga historien om hur de blev kompisar.
– En sommar tränade vi på samma gym. Jag rehabbade min skuldra och jag såg hur den här killen tränade stenhårt i gymmet. Han tittade på mig och såg att jag också tränade väldigt hårt. Så vi började köra mot varandra på träningscykeln och insåg snart att vi borde vara bästa kompisar”.
I det här klippet berättar de mer om vänskapen:

 
Och efter förra säsongens slut kunde de två kompisarna alltså fira Stanley Cup-segern tillsammans.

Gilla Sportbibeln Hockey om du vill ha hockeynyheter, häftiga videos och bilder direkt i ditt Facebook-flöde.