TV: När Chara förvandlade NHL-fighten till ett skolgårdsbråk

Zdeno Chara är inte rädd för att ta en fight. Men mot Alexei Emelin blev det knappast rättvist. Den slovakiske bjässen ser ut att vara en högstadieelev som bråkar med en femteklassare – och ger motståndaren en lektion han sent kommer glömma.

En av de hårdast skjutande spelarna i NHL, som gjord för spel i powerplay och en jobbig spelare att möta på isen. Ja, Zdeno Chara har det mesta för att lyckas i världens bästa hockeyliga. Slovaken, över två meter lång och 113 kilo tung, har förutom många mål och fina passningar även varit med om diverse slagsmål i NHL – men ger man sig på Charas lagkamrater får man skylla sig själv.

När Montreal Canadiens back Alexei Emelin drog till med en fulsmäll på Tyler Seguin, då i Boston Bruins, var slovaken inte sen att agera. Kolla bara hur iskallt Chara åker fram till Emelin och ger honom en rejäl omgång för att visa hur man inte ska bete sig mot hans lagkamrater på en hockeyrink.

LÄS MER: Den gången Modos Dan Hinote tog en fight mot Zdeno Chara för lagets skulle

 

Det här måste vara en av de mest ojämna slagsmålen någonsin. Både Chara och Emelin fick lämna matchen, men vi kan lugnt konstatera att Chara fick fram sitt budskap: ”Bråka aldrig med mina lagkamrater”.

ANNONS: Gillar du NHL? Hos Viaplay kan du se ALLA NHL-matcher under hela säsongen.
För dig som älskar sport – prova Viaplay kostnadsfritt i 1 månad, helt utan bindningstid

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.