TV: Här tar Zetterberg fram sin inre "Lidas" – i mäktigaste brandtalet

TV: Här tar Zetterberg fram sin inre ”Lidas” – i mäktigaste brandtalet

Detroit har det tufft i NHL och kämpar för att ta en slutspelsplats. Efter ännu en förlust mot Arizona valde Henrik Zetterberg att hålla ett brandtal till spelarna bakom stängda dörrar. När man har sett det här förstår man varför han är kapten.

Klassiska Detroit Red Wings har det tufft i NHL. I förra veckan åkte man på tre raka förluster, den sista mot Arizona Coyotes på hemmaplan, och en slutspelsplats verkar vara allt längre bort. Men någon som verkligen tror på lagets förmåga är kaptenen Henrik Zetterberg. Efter förlusten mot Arizona tog han till ord bakom stängda dörrar och adresserade sina lagkamrater med ett riktigt brandtal.

Trots brandtalet åkte Red Wings på ännu en förlust mot Los Angeles Kings innan laget studsade tillbaka och vann mot Anaheim Ducks med 6-4.

”Zätas” brandtal är en del i det första avsnittet av det klasiska”Road to the NHL Outdoor Classics.” och flera har reagerat på klippet. En person jämför svenskens ledaregenskaper till och med med Niklas Lidström och Steve Yzerman. Zetterbergs otroliga ledarskap verkar ha ingjutit ny energi i laget, Det här är verkligen vad kaptensjobbet handlar om!

LÄS MER: När ni får se vad han får utstå – förstår ni att det här är en riktig hockeyhjälte

Se Zetterbergs brandtal här:


 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.