TV: Här håller hela NHL andan efter svenskens otäcka knock

TV: Här håller hela NHL andan efter svenskens otäcka knock

Det var otäcka bilder som sändes ut från NHL-natten. Carolina Hurricanes svenske målvakt Eddie Läck fick en hård smäll i nacken och tvingades bäras ut på bår innan han fördes till sjukhus. Men nu har glädjebeskedet kommit.

NHL-mötet mellan Carolina Hurricanes och Detroit Red Wings avgjordes på övertid med 4-3-seger för Detroit. Men i samband med avgörande målet hände det högst olyckliga. Målgöraren Andreas Athanasiou stormade mot mål och i samma rörelse som han fick in pucken kolliderade han även med burväktaren Eddie Läck.

Smällen tog väldigt hårt på Läcks nacke och svensken blev liggandes helt orörlig på isen till allas fasa. Läkarteamet tog sig ut på isen och stabiliserade hans nacke till scener som fick hela NHL-världen att hålla andan. På isen stod båda lagen och skickade lyckönskande styrketankar till Läck. Därefter bars målvakten ut på bår och skickades till ett närliggande sjukhus för vidare undersökning.

Nu på morgonen har ett riktig glädjebesked kommit från en vaken Eddie Läck som skickar ett lugnande besked till alla från sjukhussängen att allt är okej och att han mår bra.

LÄS MER: Stora hyllningen: Nu kan 16-åringen bli förste svensk sedan Mats Sundin.

Se situationen när Eddie Läck skadas här: