Stora hyllningen: Nu kan 16-åringen bli förste svensken sedan Mats Sundin

Stora hyllningen: Nu kan 16-åringen bli förste svensken sedan Mats Sundin

Mats Sundin gick som etta i NHL-draften 1989. Nu kan Rasmus Dahlin bli den andra svensken genom tiderna. För 16-åringen hyllas av alla.

Helgens största snackis från svensk hockey är utan tvekan Rasmus Dahlins makalösa solomål mot Skellefteå AIK (se målet här!). Soloshowen spreds över hela världen och nu höjs rösterna för att 16-åringen kan gå som nummer ett i NHL-draften.

En som är helt övertygad om Dahlins storhet är agenten och förre Frölundaspelaren Patrik Carnbäck.
– Rasmus kan mycket väl bli nummer ett. Nästa säsong kommer han att bli fullständigt dissekerad från topp till tå av alla NHL-klubbar, säger Carnbäck till GT.

Mats Sundin är hittills den ende svensken som blivit vald som nummer ett i NHL-draften. Men nu kommer det bli en huggsexa om Dahlin, som dock får vänta till efter sin 18-årsdag 2018 för att bli draftetta.

Till dess får alla fortsätta jämföra den unge Frölundabacken med Ottawa Senators-kaptenen Erik Karlsson. För likheterna är många.
– Rasmus Dahlin är mycket längre fram än vad Erik Karlsson var i samma ålder. Karlsson är för mig en offensiv back medan Dahlin är en tvåvägsback med ett större register, säger Patrik Carnbäck till GT.
– Jag tror inte att jag har sett någon i den åldern som varit bättre.

LÄS MER: Supertalangen Rasmus Dahlins första slutspelsmål – med stor soloshow

Dela artikeln för att hylla svenske supertalangen Rasmus Dahlin!