Svenske målvakten återvänder till NHL – klar för toppklubben

Förra året återvände han till Sverige för spel i SHL. Nu får Anders Lindbäck en ny chans i NHL – i ett av fjolårets absolut bästa lag, Nashville Predators

Anders Lindbäck har gjort totalt sex säsonger och över 100 NHL-matcher genom karriären. Den senaste NHL-organisationen han spelat för var Arizona Coyotes, det för två säsonger sedan, innan han förra säsongen spelade i AHL och på hemmaplan i Sverige med Rögle. Men målvakten verkar inte vara färdig med sina äventyr i Nordamerika. Det blev officiellt i dag.

Via sin hemsida meddelar Nashville Predators att Lindbäck har skrivit på ett ettårskontrakt värt drygt 5,5 miljoner kronor. Fjolårets Stanley Cup-finalister har dock ett tvåvägskontrakt med svensken, vilket kan betyda att AHL-spel väntar om Lindbäck inte tar en ordinarie tröja. I och med övergången sluter Lindbäck nu cirkeln, då han i NHL-draften 2008 tingades av just Nashville i sjunderundan. Den svenske 29-åringen blir därmed lagkamrat med bland annat Calle Järnkrok och Filip Forsberg.

LÄS MER: Svenske Stanley Cup-mästaren till NHL-svensklaget