Stora olyckan – NHL-svensken borta säsongen ut

Stora olyckan – NHL-svensken borta säsongen ut

Anton Rödins tuffa NHL-säsong har nu fått sitt slut. Svensken tvingas till operation och blir borta i ett halvår, meddelar Vancouver Canucks.

Förra säsongen var han en av SHL:s allra bästa spelare. Den här säsongen skulle NHL-karriären ta fart. Men det har gått sådär för Anton Rödin i Vancouver Canucks.

26-åringen har hämmats av den otäcka knäskadan han åkte på med Brynäs i januari förra året. Därför har det bara blivit tre NHL-matcher hos Canucks den här säsongen.

Nu kommer det tunga beskedet att Rödin tvingas till ny operation för sitt knäproblem.
– När vi värvade honom var förhoppningen att han skulle vara redo för säsongsstarten. Men efter en tid av vila och rehabilitering har vårt läkarteam, tillsammans med Anton, bestämt att operation är det bästa sättet för att få ordning på knät, säger general manager Jim Benning, enligt The Province.
– Det har varit en svår process för Anton, men vi är säkra på att han kommer att bli helt återställd och vi ska ge honom allt stöd han behöver.

Därmed är det färdigspelat för Rödin den här säsongen. Knäoperationen kommer att hålla svensken borta från spel i ett halvår, enligt klubbens pressmeddelande. Bara ladda om för nästa säsong.

LÄS MER: Här är SVT-parodin som välter internet.