Stjärntränaren om galna Nylander-ryktet: ”Bry er inte”

William Nylander har fått en mycket fin säsongsinledning med Toronto. Men det smyger också runt en hel del rykten om svenska stjärnskottet.

Svenska stjärnskottet William Nylander har verkligen fått uppleva det riktiga NHL-livet den här säsongen. I sin första säsong från start har 20-åringen tagit för sig i det unga Toronto Maple Leafs i samma kedja som supertalangen Auston Matthews.

Men en del av vardagen i NHL är även alla rykten som florerar runt. Och nu har ett rykte fastnat runt Nylander. Media spekulerar i en eventuell trade mellan kanadensiska rivalerna Toronto och Calgary Flames som inkluderar James van Riemsdyk och Nylander.

På måndagen gick Torontotränaren Mike Babcock ut för att kommentera alla rykten.
– Det har varit en hel del snack och jag pratade just med honom. När vi var i Calgary så var det en hel del snack om James (van Riemsdyk) och ”Willy” (Nylander), berättade någon för mig. Jag sa åt honom att spela på och inte bry sig om det. Vi tittar inte på att flytta de killarna, sa Babcock till de samlade journalisterna.
– Om det är en sak jag vet om sport så är det att sanningen i dag inte är sanningen i morgon. Därför kan man inte lägga ned mycket tid på att oroa sig om sånt här. Gör bra saker, så kommer bra saker hända dig.

Sedan riktade även Babcock en liten känga till media efter att han fått frågan om spelarna kan fokusera med rykten som cirkulerar runt en.
– Det är annorlunda för alla människor och verkligen annorlunda för en kille som är 19-20 år och just kommit igång. Då börjar det bli en hel del uppmärksamhet runt omkring en och som ni vet så kan ni (media) skapa en hel del uppmärksamhet.

LÄS MER: Chockbeskedet i natt – NHL-svensken dumpas.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.