Chockbeskedet i natt – NHL-svensken dumpas

Chockbeskedet i natt – NHL-svensken dumpas

I går kväll möttes Jhonas Enroth av det oväntade. NHL-svensken är inte längre önskad i Toronto Maple Leafs och har blivit uppsatt på waivers.

Det slog ned som ett chockbesked i Toronto i går kväll. Efter Maple Leafs träning fick Jhonas Enroth plötsligt beskedet att han blivit uppsatt på waivers av tränaren Mike Babcock.

Enroth kom till Toronto inför säsongen men har bara fått chansen i målet under sex matcher vid sidan av givne förstamålvakten Frederik Andersen. På sex matcher har det även blivit sex förluster. Nu får de andra 29 klubbarna chansen att ta över Enroths ettårskontrakt inom de närmaste 24 timmarna.

Annars kan han tvingas till spel i Torontos farmarlag Marlies.
– Vad som nu hänt är uppenbarligen att Mike Babcock tappat förtroendet för Enroth och vill byta ut honom som reservmålvakt. Babcock vill ha in en ny målvakt, förklarade expertkommentatorn Bob McKenzie situationen i TSN i natt.

30-årige målvakten Karri Rämö dök upp på Torontos träning under måndagskvällen och allt talar för att han kliver in och tar över som reservmålvakt istället för Enroth.

LÄS MER: Erik Karlssons mäktiga uppvisning i natt.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.