Peter Forsbergs vädjan till Erik Karlsson – i jobbiga situationen: "Det enda du ska göra"

Peter Forsbergs vädjan till Erik Karlsson – i jobbiga situationen: ”Det enda du ska göra”

Erik Karlssons framtid i Ottawa Senators är rejält omdebatterad.
Nu kommer även Peter Forsberg med en vädjan till landsmannen.
– Jag avundas honom inte den situationen, säger ”Foppa” till SportExpressen.

Den stora snackisen i NHL är vad som ska hända med Erik Karlsson. Ska han begära maxlön av Ottawa Senators eller ge klubben en ”hometown discount”?

Svenske NHL-legendaren Peter Forsberg känner mycket väl igen den tuffa sitsen. Efter lockouten 2004-05 när NHL införde lönetak så blev ”Foppa” för dyr för Colorado Avalanche och tvingades lämna.

Med smärta i hjärtat och tårar i ögonen skrev Forsberg istället på för Philadelphia Flyers.
– Det där har blivit ett problem när man blivit nästan för bra. Hur mycket ska man ta betalt, samtidigt som man vill vinna. Det blir lite fel när allt läggs på spelarna, att tar man mycket betlat har klubben inte råd att köpa in någon annan, säger Foppa i en intervju med SportExpressen.

”Då blir man en bad guy”

Även om NHL-legendaren ser många likheter med sin situation och Karlssons läge så är den ändå inte helt identisk. Men Foppa vill ändå skicka värdefulla tips till landsman för hur han ska hantera det här kniviga problemet.
– De där långtidskontrakten som var anpassade till lönetaket går inte att skriva längre, så det är lite knepigt. Det är jättesvårt att hitta en linje hur man ska agera. Tar man för mycket och laget inte kan köpa in andra bra spelare blir man lite av en ”bad guy”. Men egentligen är det ju klubben som ska bestämma om man vill ha spelaren till det priset. Är han värd de här pengarna?, säger Forsberg till kvällstidningen.
– Jag gissar att Erik kommer att få prata om det här varenda dag nu och det skapar en jobbig situation för honom och hela laget. Jag avundas honom inte den situationen. Det enda man kan göra som spelare är att spela bra. Att lägga undan allt annat och inte bry sig om vad alla runtomkring säger och skriver. Det gäller att vara professionell och vara så bra som han kan vara på banan, då ordnar sig allt.

Dela artikeln om du håller med Peter Forsberg!

LÄS MER: Här är kanadensiska TV-kanalens enorma hyllning till Rasmus Dahlin – som alla måste se