Här är kanadensiska TV-kanalens enorma hyllning till Rasmus Dahlin – som alla måste se

Här är kanadensiska TV-kanalens enorma hyllning till Rasmus Dahlin – som alla måste se

Rasmus Dahlin är Sveriges största hockeytalang på mycket länge.
Han väntas gå som nummer 1 i nästa NHL-draft och förväntningarna är skyhöga.
Nu har den ansedda TV-kanalen Sportsnet i Kanada följt i 17-åringens fotspår i en av de mäktigaste hyllningarna.

Ingen kan ha missat Rasmus Dahlins otroliga genombrott den här säsongen. Hela hockeyvärlden pratar om 17-årige backen från Frölunda.

Helt av den enkla anledningen att tonåringen inte bara är Sveriges utan en av världens största hockeytalanger just nu. Dahlin är storfavorit till att väljas som nummer 1 under nästa års NHL-draft, den första svensken sedan Mats Sundin 1989 att gå som draftetta.

En av de mest välförtjänta hyllningarna

Rasmus Dahlin har verkligen världen liggandes framför sina skridskor. Nu har kanadensiska tv-kanalen Sportsnet, en gigant inom hockeyvärlden, levererat en av de mest välförtjänta hyllningarna till svenske tonåringen.

Sportsnet skickade ett filmteam till Sverige för att gå i 17-åringens fotspår. I ett exklusivt tv-reportage får vi lära känna Rasmus på riktigt, från barndomsåren till det absoluta genombrottet inför världens ögon.

En unik inblick i Rasmus Dahlins liv

Sportsnet har även intervjuat familjen hemma i Lidköping, Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, experten Sanny Lindström, hockeyscouten Håkan Andersson m.fl. för att verkligen förstå vilken storspelare som är på gång till NHL.

Det är en 10 minuter unik inblick i stortalangen Rasmus Dahlins liv och det är ren njutning för alla hockeyälskare. Ta er verkligen tid och kolla in reportaget här nedanför!

Dela artikeln för att hylla vår svenske stortalang!

LÄS MER: Supertalangen Rasmus Dahlin levererar säsongens mest omänskliga dragning

Se hela reportaget med Dahlin här:

[arve url=”https://players.brightcove.net/1704050871/rkedLxwfab_default/index.html?videoId=5688785354001″ /]