Omarks superstraff i NHL-debuten som fick arenan att explodera

Linus Omark har förtrollat hockeyfans världen över med sina fantastiska straffmål. När han väl skulle till att göra NHL-debut gick matchen till just straffar och svensken skulle visa upp sig på allvar. Kolla in det här sjuka klippet med kommentatorerna som definitivt kommer ge dig gåshud.

Fyra säsonger efter han tingades i NHL-draften skulle Linus Omark få chansen i NHL med sitt Edmonton Oilers. Debutmatchen skulle bli på hemmaplan mot Tampa Bay Lightning och Omark stod för en assist. Men matchen gick hela vägen till straffar, någonting vi sedan tidigare vet passar svensken alldeles utmärkt.

Redan inför sin debut hade de nordamerikanska fansen fått bekanta sig med Omarks magiska teknik och spektakulära straffar. Till och med kommentatorerna var uppspelta inför avgörandet och att äntligen få se Omark i aktion.
”Kommer vi få se Linus Omark, kommer vi få se vad vi har sett på Youtube, kommer han göra det i sin första NHL-match i karriären”. De skulle också få helt rätt.

Efter två straffomgångar var det dags för svensken att ställas mot Dan Ellis i Tampa-målet och sedan var showen igång. Med en urläcker snurrfint tog han pucken fram mot mål och tryckte in segerpucken mellan benen på målvakten. Arenan exploderade och kommentatorerna kunde inte tro sina ögon.
”Välkommen till den stora ligan, Linus Omark. Den här killen är på riktigt. Han har redan fått många fans i Edmonton”, konstaterar kommentatorerna. Den här straffen och inramningen är något av det häftigaste som någonsin skett på en hockeyrink.

LÄS MER: Klassiska ögonblicket när Omark bjöd på århundradets fräckis

Se Omarks helt makalösa straffen och kommentatorernas reaktioner här:

https://youtu.be/_7byAtxbnx4

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.