Ögonblicket när Jagr förändrade William Nylanders karriär för alltid

Jaromir Jagr förändrade William Nylanders hockeysatsning helt.
Det räckte med ett träningspass med legendaren innan Tre Kronor-stjärnan insåg att han inte längre ville bli målvakt.
– Han började skjuta riktiga kanonskott, säger Nylander till tjeckiska Blesk.

Familjen Nylander och Jaromir Jagr har en alldeles speciell relation. Den tjeckiske legendaren bildade en klassisk kedja i New York Rangers tillsammans med pappa Michael och landsmannen Martin Straka.

Sedan en tid tillbaka har pappa Nylander gått i pension. I stället har nu båda hans söner, William och Alexander, blivit konkurrenter till den rutinerade tjecken i världens bästa hockeyliga. William har under den senaste tiden gjort stor succé i VM där han utsågs till turneringens bäste spelare.
Jagr ser stora likheter mellan far och son.
Jag spelade med hans pappa så när jag ser honom så ser jag hans pappa. De är ungefär samma spelartyper. William kan bli bättre än sin pappa. Det är upp till honom, han är fortfarande ung och gör det väldigt bra. Jag tror inte att hans pappa spelade så bra i den här åldern. Och hans far var en väldigt bra spelare. Särskilt bra för mig, sade tjecken till hockeysverige.se förra veckan.

Nyligen avslöjade William att Jagr haft en direkt påverkan på hans egen hockeykarriär. Detta genom ett minne som Tre Kronor-stjärnan har med den tjeckiske legendaren. Något som ledde till att Nylander, som i unga år ville bli målvakt, beslutade sig för att ändra riktning på hockeykarriären fullständigt.
– Jag var tio när jag var med pappa och Jagr på träningen. Han började skjuta riktiga kanonskott och jag insåg att jag inte ville göra det här i resten av mitt liv, säger Nylander till den tjeckiska tidningen Blesk.

Den 45-årige forwardens kontrakt med Florida Panthers går ut efter den här säsongen. Ännu är det oklart om han kommer att få möta sönerna Nylander i framtiden.

LÄS MER: Henke Lundqvists fina gåva efter VM-guldet – skänker allt till sjuka barn