Henke Lundqvists fina gåva efter VM-guldet – skänker allt till sjuka barn

Henrik Lundqvist har valt att skänka en av sina VM-masker till välgörenhet.
Pengarna för den fina gåvan går oavkortat till Barncancerfonden.
– De tycker att det är en jätterolig idé och blev väldigt glada, säger maskens tillverkare David Gunnarsson till Expressen.

Med fem raka segrar blev Henrik Lundqvist hela Sveriges hjälte när Tre Kronor under natten mot måndag säkrade VM-guldet. Lundqvist som flögs in direkt från New York, bara några dagar efter det bittra uttåget ur Stanley Cup-slutspelet, återvänder under tisdagen till sin hemstad.

Dock hann den svenske stjärnmålvakten givetvis med en snabbvisit till Stockholm, där han under måndagen firade guldet tillsammans med sina lagkamrater. Han passade även på att lämna kvar en fin gåva från sin hockeyutrustning.

35-åringen donerade nämligen en av sina VM-masker till välgörenhet. En mask som skapats som en hyllning av räddningspersonalen som hjälpte till under det tragiska attentatet i Stockholm i april. Lundqvists donation har nu lagts ut på Tradera till högstbjudande.

Maskens tillverkare David Gunnarsson beskriver masken enligt följande.
Den är en väldigt typisk ”Henke-mask”, med samma typ av linjer som han ofta har och blixtar och grejer. Men Henrik ville också ha med motiv från Stockholm, så på ena sidan syns Stadshuset med sina tre kronor, det tyckte han var häftigt. Och i pannan finns det en liten ambulans, en brandbil och en polisbil för att hylla all räddningspersonal under terrorattacken, säger Gunnarsson till Expressen.

Initiativet började med att Tre Kronor-målvakten Eddie Läck kom på idén att hylla alla som hjälpt till i räddningsarbetet, på en av sina masker. Varpå hans två målvaktskollegor Viktor Fasth och Lundqvist hakade på. De båda reservmålvakternas masker är redan sålda medan Henkes fortfarande går att buda på. För tillfället är högsta bud över 25.000 kronor. Pengar som oavkortat kommer att skänkas till Barncancerfonden.

Barncancerfonden är givetvis väldigt tacksamma över bidraget.
– Vi har pratat med Barncancerfonden och de tycker att det är en jätterolig idé, de blev väldigt glada. Vi har inte satt något mål för auktionen utan det här görs enbart av kärlek och vi är glada för varenda krona, säger Gunnarsson till tidningen.

LÄS MER: SHL-guldhjältens nya framtidsbesked som får fansen att hjula av lycka