Officiellt: Svenske jättetalangen skriver NHL-kontrakt

Efter en imponerande utvecklingscamp får den svenska backtalangen Timothy Liljegren lön för mödan. Under onsdagskvällen blev det klart att 18-åringen skrivit på ett treårskontrakt med Toronto Maple Leafs.

Toronto Maple Leafs fortsätter sin nya satsning med unga spelare. I NHL-draften tidigare i juni tingades svenske backen Timothy Liljegren som totalt 17:e man och Torontos förstaval. Under organisationens utvecklingscamp, som endast är inne på sin tredje dag, verkar svensken imponerat rejält – och det med marginal.

Via Twitter meddelar Toronto Maple Leafs att 18-åringen, som fostrats i Rögles juniorverksamhet, skrivit på ett treårskontrakt med organisationen. Liljegren noterades för fem poäng på 19 matcher i SHL förra säsongen, men fick större delen av säsongen förstörd på grund av en skada.

TSN har tidigare rapporterat att Liljegren antingen kommer spela i SHL eller för farmalaget Toronto Marlies nästa säsong. I Marlies kan Liljegren komma att bli lagkamrat med svenskduon Andreas Borgman och Andreas Johnsson. 

LÄS MER: Helsköna erbjudandet till NHL-ikonen Jaromir Jagr: ”Bli vår helgkrigare”