Helsköna erbjudandet till NHL-ikonen Jaromir Jagr: ”Bli vår helgkrigare”

Jaromir Jagr vill inte lägga ned karriären.
Men ingen NHL-klubb har kommit med erbjudande.
Därför kommer ett högst oväntat och helskönt erbjudande nu.

Han är en av de absolut bästa NHL-spelarna i modern tid. Men just nu är det faktiskt ingen NHL-klubb som vill ha 45-årige rekordmannen Jaromir Jagr.

I tio dagar har tjecken varit klubblös och hittills har ingen NHL-klubb kommit med ett kontraktserbjudande.
”Jag läser överallt om free agents som får tio-tolv samtal från lag. Jag har däremot inte fått något. Jag försöker ringa lagen, men ingen svarar”, skrev Jagr på Twitter i ett försök att locka intresse.

Men ingen har nappat. Ingen i NHL i alla fall. Men nu kommer ett högst oväntat erbjudande från lägre nivå och det är riktigt helskönt förslag.
”Härmed meddelar vi att vi håller en plats ledig i truppen för NHL-veteranen Jaromir Jagr”. skriver ECHL-laget Florida Everblades på sin officiella webbplats.

Man listar sedan 16 anledningar som ska övertala Jagr att stanna kvar i Florida. Bland annat att nummer 68 är ledigt, att de fyller lagbussen med Cola light och muffins men främst att han bara behöver spela helgmatcherna.
– Vi är definitivt öppna för att låta Jaromir bli en ”helgkrigare”. Han behöver bara komma och spela hemmamatcherna på fredagar och lördagar. Ja, vi kan till och med skicka en praktikant för att skjutsa honom om det behövs, säger Everblades PR-ansvarige Alex Reed.

Så om inte Jagr hittar en ny NHL-klubb innan NHL-säsongen drar igång i oktober, vet han precis vilka ska han vända sig till.

LÄS MER: Jaromir Jagr: Han är Sveriges största hockeyspelare genom tiderna