Nya utspelet om Erik Karlssons framtid – som väcker stora frågetecken: "Det vore katastrof"

Nya utspelet om Erik Karlssons framtid – som väcker stora frågetecken: ”Det vore katastrof”

Erik Karlssons framtid är rejält osäker.
Och det kan skaka om hela Ottawa Senators organisation i grunden.
”Det skulle skada mer att behålla honom än att släppa honom”, skriver krönikören Dave Stevenson.

Det är det absolut hetaste samtalsämnet i NHL just nu. För var kommer att hända med Erik Karlsson?

Ottawa Senators stora stjärnspelare och lagkapten sitter på ett kontrakt som löper ut sommaren 2019. Och just nu funderar organisationen på den stora frågan om de ska skriva nytt jättekontrakt med en av NHL:s bästa backar eller om de faktiskt ska göra det förbjudna och släppa ”Världens bästa Karlsson”.

Det är ett vägskäl som verkligen delar Ottawa Senators-fansen. För de älskar verkligen sin Karlsson, men när svensken satte hårt mot hårt i början av december så blev många supportrar besvikna på sin kapten.
– Jag ska få det jag är värd och inte mindre än så, när ja hamnar på marknaden. Oavsett var jag ska spela. Det är så det är i den här branschen och det är så alla spelare har behandlats, sa Karlsson i ett mycket uppmärksammat uttalande.

”Det skulle skada mer att behålla honom”

Ord som faktiskt väckte hela karusellen runt svenske storstjärnans framtid. Sedan dess har uppgifter cirkulerat att Ottawa Senators faktiskt överväger att trejda sin ovärderliga spelare.

För den stora frågan är ju vad Ottawa ska hitta på. Hockeykrönikören Dave Stevenson ger sig på att analysera läget och kommer fram till svaret som ingen Ottawa Senators-supporter vill höra.
”Om Ottawa inte klarar av att vara titelutmanare med Karlsson på en låg lön, hur ska de då kunna bli det med honom på en väldigt hög lön?”, skriver Stevenson för puckprose.com.
”Att behålla honom skulle kunna skada deras budget mer än att släppa honom”.

”Det vore en katastrof”

Men Stevenson levererar även argument för att Senators ska behålla Karlsson. För även om det kommer bli väldigt dyrt att förlänga med svensken så är han ju en av ligans absolut bästa backar och en enorm symbol för hela franchisen.
”Det vore en katastrof för supportrarna”, skriver körnikören.
”Att behålla Karlsson borde vara en no-brainer för Senators. Men det är mer komplicerat än så. För oavsett vad som händer så måste de fatta rätt beslut. Även om ett rätt beslut kanske inte ens existerar.

Dela och berätta om du vill att Erik Karlsson ska stanna eller lämna Ottawa Senators!

LÄS MER: Henrik Lundqvists MÄKTIGA milstolpe i natt – gjorde det som bara 14(!) gjort innan

https://www.youtube.com/watch?v=P7IoERfDEAo