Nya beskedet om Erik Karlssons skada – som får svenska hockeyfansen att hålla tummarna

Erik Karlsson går en kamp mot klockan.
Nu står det klart att svensken missar NHL-premiären.
Och även Globenmatcherna mot Colorado är i fara.

Han är tillbaka i träningen igen på isen. Men den stora frågan är när Erik Karlsson gör comeback igen för Ottawa Senators?

I våras var svensken världsbacken en av de största dominanterna under Stanley Cup-slutspelet och levererade klassmatch på klassmatch – med en skadad fot. Om en vecka drar den nya säsongen igång igen och det är Karlsson ännu inte redo för.

”Det är mycket bättre nu”

Nu erkänner 27-åringen att han missar NHL-premiären.
– Det är mest troligt. Vi får se hur foten reagerar när vi testar med lite djupare kroppskontakt och matchtempo. Det är ett bra tecken att jag kan åka skridskor även om det är en konstig känsla och det känns väldigt annorlunda, säger Karlsson till nhl.com.
– Det är mycket bättre nu än under slutspelet och jag ser framstegen. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta gå åt det hållet och kännas bättre och bättre ju längre vi går in i säsongen.

Globenmatcherna i fara

Men det här oroar ändå den svenska hockeyfansen. För i mitten av november kommer både Ottawa Senators och Colorado Avalanche till Stockholm och Globen för att spela dubbla NHL-matcher mot varandra. Då är självklart Erik Karlsson det stora affischnamnet och den mest givna anledningen till att folk köper biljetter.

Det råder fortfarande väldigt stor oro om Karlsson ens kan vara på isen då. Svenskarna håller alla sina tummar.

LÄS MER: Kanadensarnas prestigefyllda lista som bevisar hur mycket Erik Karlsson kommer dominera i år igen