Kanadensarnas prestigefyllda lista som bevisar hur mycket Erik Karlsson kommer dominera i år igen

Den prestigefyllda listan är här igen.
TSN har rankat NHL:s bästa lirare – och petar Sidney Crosby från toppen för första gången på åtta år.
Bäste svensk på listan? Ja, ni vet nog alla svaret!

De åtta senaste åren har kanadensiska tv-kanalen TSN låtit sina NHL-experter få ranka de absolut bästa spelare i världens bästa hockeyliga. Och varje år har Pittsburgh Penguins storstjärna Sidney Crosby toppat prestigefyllda listan på 50 namn.

Fram till i år. För nu har TSN släppt sin nya NHL-ranking och Pittsburghs lagkapten är petad från tronen för första gången någonsin. Istället har experterna lyft upp genombrottsmannen Connor McDavid ända upp till förstaplatsen.
– För mig är ”Sid” fortfarande nummer ett, säger 20-åringen till TSN.
– Det är en stor ära. Det är inget jag tar för givet men jag vet inte om jag håller med.

Bäste svensk, bäste europé och bäste back

Det är ändå ingen jätteskräll att just McDavid toppar listan inför nya säsongen. Edmonton Oilers-stjärnan gjorde en supersäsong senast och blev den enda spelare att nå över 100 poäng i grundserien. Dessutom prisades 20-åringen med Hart Trophy som hela grundseriens mest värdefulle spelare.

Efter de båda kanadensarna kom sedan första svensken och en av Stanley Cup-slutspelets stora dominanter i våras. Nämligen Erik Karlsson som kliver in på listan både som bäste europé och även bäste back.

Sammanlagt fem svenskar på listan

En liten tröst efter att Karlsson snuvats på Norris Trophy förra säsongen. Men också en fingervisning på att Världens bästa Karlsson kommer att fortsätta dominera även i år igen.

Ytterligare fyra svenskar tar plats på den ärofyllda listan med de 50 bästa spelarna i NHL. Victor Hedman är 9:a, Nicklas Bäckström är 12:a, Filip Forsberg på plats 40 och Oliver Ekman Larsson på plats 44. Anmärkningsvärt är även att Henrik Lundqvist petas från listan för första gången sedan rankingen skapades för åtta år sedan.

Se hela rankingen här:

LÄS MER: Här driver NHL-svensken med Erik Karlsson – som svarar med klockrenaste hånet