Nu ska förre SHL-profilen göra efterlängtad NHL-debut – som 36-åring(!)

Nu ska förre SHL-profilen göra efterlängtad NHL-debut – som 36-åring(!)

32 år gammal gjorde Chris Lee storsuccé hos Färjestad.
36 år gammal är han nu ruskigt nära att få göra efterlängtad debut i NHL.

2012 flyttade Chris Lee till Sverige och Färjestads BK. Sedan tog karriären fart på allvar för 32-åringen. Backen gjorde hela 41 poäng på 54 matcher i SHL och tog sedan steget till KHL efter bara en säsong i Sverige.

Spolar vi fram några säsonger till så har Lee tagit ytterligare kliv och är nu väldigt nära sin stora dröm att göra efterlängtad NHL-debut. Senaste säsongen i Ryssland slog han nytt backrekord för KHL med imponerande 65 poäng på 60 matcher. Det gav en plats i den kanadensiska VM-truppen som tog brons i våras.

179 poäng på 227 matcher

Det har fått NHL-klubbarna att återigen få upp ögonen för kanadensaren som ännu inte spelat en enda match i världens bästa hockeyliga. Nu är chansen väldigt nära då Lee har skrivit ett tryout-kontrakt med Los Angeles Kings. Lee som fyller 37 år om drygt en månad får chansen på klubbens försäsongsläger och ska då göra allt för att nå den där NHL-debuten.

Möjligheten är större än någonsin och efter hela 179 poäng på 227 matcher i KHL kan man lugnt säga att Lee är redo för den absolut högsta nivån.

LÄS MER: När Sandström åkte på värsta utskällningen: ”Gick därifrån skakig”