När Tomas Sandström åkte på värsta utskällningen

När Sandström åkte på värsta utskällningen: ”Gick därifrån skakig”

I en bortamatch mot Chicago var Tomas Sandström minus fyra.
Då fick han en utskällning av tränaren Ted Sator som han aldrig glömmer.
– Man gick därifrån skakig och nästan tårögd, säger Sandström till Sportbibeln.

Genom åren har det funnits många tuffa tränare i NHL. En av dessa var amerikanen Ted Sator.
– Han kom till Rangers från Philadelphia, där han hade varit assisterande till (Mike) Keenan. Han var inte nådig. Att uppleva det var intressant, säger Tomas Sandström.

Sandström hade Sator under två säsonger och det är speciellt en utskällning som svensken minns lite extra.
– Han skulle skicka hem mig till Sverige. Jag glömmer det aldrig, men jag fick mig en läxa. Ted pratade svenska också. Han är gift med en svenska.
– Vi var i Chicago och hade förlorat med 4-5. Jag och Mark Pavelich var väl stjärnorna som skulle göra det framåt. Vi var båda minus fyra och det började med att Pavelich fick en otrolig utskällning. Han skrek på honom och man hörde allt han sa. Jag minns att jag sa till Janne Erixon ”vilken jäkla tur att han inte tog mig”.

Skulle skicka hem Sandström

Men Sandström kom inte undan.
– Nästa sekund ropade han på mig. Då började han på svenska och frågade om jag hade någon förklaring till att vi var minus fyra. Då sa jag: ”på två av målen byter några killar när det är frilägen och det kan jag inte göra något åt”. Då går han över från svenska till engelska och säger ”so you have excuses?” och då fick jag en sådan jäkla avhyvling. Han skulle skicka hem mig till Sverige och han skulle betala biljetten själv, säger Sandström och skrattar åt minnet.

Hur reagerade du då?
– Det var mitt andra eller tredje år i NHL och då hade man inte lärt sig att det ska gå in i ena örat och ut genom det andra. Man gick därifrån skakig och nästan tårögd. Nästa dag var det lite bättre och han bad lite om ursäkt, men det var ändå tufft, säger Sandström.

LÄS MER: Tomas Sandströms drömfemma är den sjukaste vi har sett.