Nordamerikanska uppgifter: Flera klubbar gör upp om NHL-svensken

Nordamerikanska uppgifter: Flera klubbar gör upp om NHL-svensken

Lönetaket ställer till det för Chicago Blackhawks som kan tvingas släppa några av sina stjärnor.
En är svensken Niklas Hjalmarsson, som enligt uppgifter i Nordamerika har flera klubbar efter sig.

Niklas Hjalmarsson har haft en strålande karriär hos Chicago Blackhawks hittills med hela tre Stanley Cup-titlar. Men nu kan det ta slut.

För NHL-laget har problem med lönetaket och kan tvingas offra en av sina stjärnspelare för att få ned lönekostnaden. Svensken kan vara en av de som offras, enligt uppgifter i USA. Chicago Sun-Times hockeyreporter Mark Lazarus skriver på Twitter att både Hjalmarssons och Marian Hossas namn diskuteras. Och intresse för 30-årige svensken saknas inte.

Hockeysajten The Fourth Period rapporterar att flera klubbar hört av sig till Chicago för att höra om situationen för honom. Hjalmarsson skrev 2013 ett sexårskontrakt med Chicago och har två år kvar på det långa kontraktet. Men i svenskens kontrakt finns en klausul som heter ”limited no movement”.

Det gör att Hjalmarsson kan lista upp till tio NHL-lag som han kan trejdas till. Det är dock oklart vilka klubbar som är på den listan, enligt hockeysajten The Fourth Period. Hjalmarsson är inte heller den enda svensken som kan lämna Chicago då Marcus Krüger även ryktas gå till nystartade Vegas Golden Knights.

LÄS MER: Här bryter svenskhjälten Hörnqvist ut i tårar – och bjuder på den vackraste hyllningen.