Här bryter svenskhjälten ut i tårar – och bjuder på den vackraste hyllningen

I natt fick Pittsburgh Penguins lyfta Stanley Cup-pokalen för andra året på raken.
Tack vare matchvinnaren Patric Hörnqvist som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
Sedan bjöd svensken på den finaste tacktalet i segerfirandet.

Med 1.35 kvar på matchklockan klev Patric Hörnqvist fram och sköt Stanley Cup-titeln till sitt Pittsburgh Penguins för andra året på raken. En oerhörd revansch för svensken som haft tuffa skadeproblem under säsongen men som nu bet ihop och efter slutsignalen kom alla känslor på en och samma gång för matchhjälten.

I samma sekund som det stod klart att Pittsburgh besegrar Nashville Predators för att vinna Stanley Cup i den sjätte finalmatchen så fångade kameran Hörnqvist i båset – med tårar.
– Det här är den bästa dagen i mitt mitt liv, säger Hörnqvist till Viasat Hockey efter matchen.
– Det känns så bra. Vi har varit igenom så mycket. Vi har slitit i månader och det har varit skador. Men nu blir det fest.

Sedan kom den finaste hyllningen av dem alla – till de som förtjänar det allra mest. Efter slutsignalen hyllade matchvinnaren Hörnqvist sin pappa, sin mamma, sin fru och sin lilla dotter.
– Utan dem hade man aldrig stått på isen här i dag. De har kört mig över hela Sverige, se har åkt med mig över hela världen. Utan min fru och dotter skulle jag aldrig spela så här bra, säger han till Viasat Hockey.

Så säger en äkta ödmjuk Stanley Cup-vinnare.

LÄS MER: Svenska hjältarna sköt Stanley Cup-titeln till Pittsburgh.

Se när Patric Hörnqvist rörs till tårar:

 

Se en intervju med Hörnqvist efter titeln:

 

Se en intervju med Hagelin efter titeln: