Niklas Kronwalls drömfemma är storslagen nostalgi för alla hockeyälskare

.

Niklas Kronwall har spelat med några av de absolut största.
För Sportbibeln tar han nu ut sin drömfemma – och den bjuder på några riktiga klassiker.

Ända sedan Niklas Kronwall draftades år 2000 av Detroit Red Wings har han tillhört deras organisation. Med sina hårda tacklingar, som till och med fått ett eget namn i ”Kronwalled”, har han skaffat sig ett hett signum i ligan. Under sina år i Detroit har han fått möjligheten att spela med några av de bästa och flera Hall of Fame-spelare.

För Sportbibeln tar han nu ut den bästa femman han någonsin spelat med.
– Det blir mycket Detroit men det är sådana spelar jag ser upp sjukt mycket till och jag är väldigt glad över att jag fick chansen att spela med dem, säger Kronwall till Sportbibeln.

”Han var helt outstanding”

Inte helt oväntat domineras Kronwalls femma av Detroit-spelare, vilket också är det enda laget han någonsin representerat i världens bästa hockeyliga, där tre spelare är invalda i Hall of Fame.

I mål väljer Kronwall att ställa Dominik Hasek, den tjeckiske målvakten med den ikoniska masken och invald i Hall of Fame 2014.
– Han var en vinnare och en väldigt speciell människa. Men han var en helt fantastisk målvakt, säger Kronwall till Sportbibeln.

Nicklas Lidström tar plats med Erik Karlsson i det svenska backparet. Och en titt på offensiven visar en fulländan trio, med bland andra Steve Yzerman.
– Det behöver inte sägas så mycket. Han var helt outstanding, helt fantastisk, säger Kronwall till Sportbibeln.

LÄS MER: Niklas Kronwall avslöjar: Han är den bäste svensken genom NHL-historien

Niklas Kronwalls drömfemma:

Målvakt: Dominik Hasek.
Backar: Nicklas Lidström, Erik Karlsson.
Forwards: Pavel Datsuyk, Henrik Zetterberg, Steve Yzerman.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);