NHL-stjärnornas fina gåva – skänker rekordbelopp till svenska klubben

NHL-stjärnorna Alexander Steen, Jaden Schwartz och Paul Statsny donerar pengar till krisdrabbade Sundsvall hockey.
Steens belopp på 25.000 kronor är det enskilt största belopp klubben tagit emot någonsin.

Sundsvall hockey är en klubb i kris. Föreningen har på senare tid haft stora svårigheter både sportsligt och ekonomiskt. Därför startade klubben i april en insamling bland folket där målet är att skrapa ihop 200.000 kronor. 

Nu får klubben hjälp från oväntat håll. Det är den svenske NHL-stjärnan Alexander Steen som har bestämt sig för att donera pengar till insamlingen. Steen som sedan en tid tillbaka är bosatt i Sundsvall och periodvis tränat med stadens hockeylag när han varit hemma under somrarna.

Den förre Frölunda- och Modo-spelaren har även fått två av sina lagkamrater att ställa upp. De båda nordamerikanerna Jaden Schwartz och Paul Statsny som spelar tillsammans med Steen i St Louis Blues har genom svensken fått höra om kampanjen och valt att bidra.

Svensken har skänkt 25.000 medan Schwartz och Statsny bidragit med 10.000 vardera, vilket är rekord. De tre St Louis-spelarnas donationer är de tre enskilt största belopp som föreningen tagit emot någonsin, med Steens bidrag som högstanotering.

Därmed är Sundsvall hockey på god väl att nå sitt mål. Efter NHL-stjärnornas bidrag är klubbens initiativ uppe i 146.000. Alltså 73 procent av det uppsatta målet på 200.000.

Förutom på det ekonomiska planet har det även gått tungt sportsligt för Sundsvall hockey under de senaste åren. Efter degraderingen från Hockeyallsvenskan till Division 1, lyckades klubben inte repa sig under den nyligen avslutade säsongen och kommer att spela i HockeyEttan även nästa säsong.

LÄS MER: Sjuka siffrorna som visar exakt hur dominanta svenskarna är i NHL