Matt Duchenes Foppa-hyllning är den bästa vi någonsin hört

NHL-stjärnans Foppa-hyllning är den bästa vi någonsin hört

Matt Duchene fick chansen att spela med Peter Forsberg i Colorado. Nu skickar han en stor hyllning till ”Foppa” – och berättar om den magisk gåvan.

I förra veckan skedde det som många väntade på när Matt Duchene trejdades av Colorado Avalanche och anslöt till Ottawa Senators.

I helgen ställs 26-åringen mot sina forna lagkamrater i Globen för två matcher inför den svenska NHL-publiken. Matcher som stjärnan ser fram emot.
– Jag är väldigt exalterad över att vara tillbaka i Stockholm. Det kommer bli annorlunda helt klart men det kommer bli väldigt roligt, säger Duchene till Sportbibeln.

Fick Foppas sista klubba: ”En dröm”

Duchene har haft kontakt med Peter Forsberg under den senaste tiden, inte minst med tanke på den uppmärksammade flytten. Säsongen 2010/2011 var ”Foppa” tillbaka i Denver och Duchene fick uppfylla sin stora dröm. Att få spela med sin största idol.

När Peter Forsberg efter två matcher tackade för sig fick Duchene med sig en kär ägodel hem. Peter Forsbergs sista klubba han använde genom NHL-karriären.
– Jag frågade om den och han gav den till mig. Den ligger i mitt hus där hemma. Om mitt hus hade brunnit ner hade det varit den första saken jag brytt mig om att rädda. Han var helt fantastiskt och det var en dröm som gick i uppfyllelse att få spela med honom, berättar Duchene för Sportbibeln.

LÄS MER: Efter det brutala överfallet – Brynäs-forwarden får stöd av NHL-stjärnan

https://youtu.be/NPYrNxQIgmU