Efter det brutala överfallet – Brynäs-forwarden får stöd av NHL-stjärnan

Daniel Paille åkte på ett brutalt överfall i CHL-mötet mellan Brynäs och Mannheim. 
Nu får kanadensaren stöd – från Boston Bruins storstjärna Patrice Bergeron. 

Daniel Paille har ett långt förflutet som spelare i Boston Bruins. Från säsongen 2009/2010 till 2014/2015 tillhörde han samma lag som Patrice Bergeron. De två kanadensarna blev snabbt goda vänner och brukade hänga med varandra under de långa resorna till bortamatcherna.

I en intervju med ESPN nämner Bergeron att han har försökt nå sin forne lagkamrat för att uttrycka sitt stöd.
–  Jag har inte hört från honom ännu, men jag hoppas att han är ok. Det var verkligen tufft att se honom åka på en sådan smäll, och man undrar vad som var tanken med tacklingen. Det är svårt att se från videon om tacklingen tog mot axeln eller huvudet, men man hatar att se sådant oavsett, jag hoppas bara att han är ok, säger Bergeron till ESPN.

Har haft problem med hjärnskakningar tidigare

Brynäs-forwarden låg kvar på isen länge efter den otäcka tacklingen som Thomas Larkin, Mannheim, delade ut. Första beskedet visar att Paille drabbats av hjärnkakning. Och det är inte första gången som Paille har haft problem med hjärnskakningar. Under sista tiden i Boston tvingades han avstå flera matcher.

Även Bergeron har åkt på några smällar i sin karriär. Säsongen 2007/2008 var han nära att tvingas lägga av på grund en brutal huvudtackling från Randy Jones i Philadelphia Flyers.

Läs mer: Förre SM-guldhjälten lämnar jumbolaget – här är nya klubben

Se tacklingen mot Daniel Paille: