NHL-busen sadlar om – ger sig in i helt ny karriär: ”Jag kan ju vara värdelös”

John Scott är mest känd för sina knytnävar.
Men nu ska NHL-busen ge sig på en helt ny karriär.
När skridskorna är uppe på hyllan sadlar 35-åringen om till filmbranschen.

Det blev över 286 NHL-matcher men endast 11 poäng för John Scott. Man kan helt enkelt säga att han gillade att slåss mer än att göra poäng.

Förra året avslutade 35-åringen sin långa hockeykarriär och har nu sadlat om helt. NHL-busen har lämnat utvisningsbåset för att göra skådespelardebut.

”Jag var väldigt nervös”

Scotts allra första skådisroll är i tv-serien S.W.A.T.
– Det är en annan typ av nervositet. Jag har spelat på stora arenor och jag har slagits mot tuffa killar, vilket är nervkittlande. Men det är sån skillnad att gå in på en scen där man är den nya killen som inte riktigt vet vad han gör, säger han till Sports Illustrated.
– Jag vet inte ens om jag är bra, jag kan lika gärna vara värdelös. Men jag tycker att det gick bra, även om jag var väldigt nervös och obekväm i början.

Vill inte spela sig själv

Scott har även skrivit en självbiografi som nu ska bli film. Boken ”A Guy Like Me”, handlar bland annat om hur NHL-busen fick rejält med uppmärksamhet när han blev framröstad till NHL:s All Star-match 2016 efter en röstningskupp och även utsågs till MVP i uppvisningsmatchen.

Men trots sin nya karriär som skådespelare kommer Scott ändå inte att spela sig själv i den filmatiserade självbiografin.

LÄS MER: Niklas Sundström om värsta motståndarna i NHL: ”Han var livsfarlig”