Kanadensiska tv-kanalens jättehyllning till Henke Lundqvists mäktiga uppvisning

Kanadensiska TV-kanalen TSN har hela sommaren räknat ned till nya NHL-säsongen med en 100-topplista.
När listan kom ned till topp10 så tog självklart Henrik Lundqvist plats.
Efter sin otroliga uppvisning i vårens Stanley Cup-slutspel.

Den nya NHL-säsongen är äntligen gång. Allra gladast för det är nog hockeynördarna på kanadensiska TV-kanalen TSN.

De lever och andas för NHL och abstinensen var så stor i somras att de passade på att göra en 100-topplista över senaste säsongens mest minnesvärda ögonblick i världens bästa hockeyliga. Varje vecka under sommaren har de släppt 10 nya placeringar i sin nedräkning ned till förstaplatsen.

Det är ju ingen direkt överraskning att Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins toppar 100-listan. Men när listan nådde ned till topp10-platserna så tog självklart en svensk plats på de åtråvärda platserna. Och inte vilken svensk som helst – utan en riktig hockeykung.

Stängde igen målet helt

På plats nummer 10 har TV-kanalen TSN listat Henrik Lundqvist och på det sättet som svensken stängde igen målet och fullständigt satte stopp för Montreal Canadiens i vårens Stanley Cup-slutspel. En uppvisning som absolut förtjänar att ta plats högt upp när det kommer till förra säsongens stora höjdpunkter.

I sin hyllning till ”Henkes” storspel gör TSN det tydligt att New York Rangers stormålvakt verkligen förtjänar en sak innan NHL-karriären tar slut: Att få lyfta Stanley Cup-pokalen.

LÄS MER: Henrik Lundqvists 5 bästa räddningar – i NHL-karriären

Se TSN:s hyllning till Henrik Lundqvist här: