Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Jagr avslöjar – så är han bättre än någonsin: ”Det kan låta konstigt”

23 NHL-säsonger har passerat men Jaromir Jagr känner sig nu bättre än någonsin. 44-åringen avslöjar varför i en intervju med NHL.com.

För hela 26 år sedan gjorde den 18-årige tjecken Jaromir Jagr entré i NHL med Pittsburgh Penguins. Och det är ett rent mirakel att han fortfarande är kvar – bättre än någonsin.

Då NHL-hockeyn har förändrats helt där snabbhet och teknik tagit över är det en ren njutning att se 44-åringen fortsätta leverera vecka efter vecka. Hur gör han egentligen?
– Jag anpassar mig och testar nya saker. Jag har alltid haft talang men jag har aldrig maximerat den. Jag har bara gjort tillräckligt för att vara bra. Aldrig mer än så. Det har alltid funnits en extra nivå när det behövts. Jag har aldrig behövt tänka på vad jag äter, fram till det här året, säger Jagr i en intervju med NHL.com.
– Ärligt talat så känner jag mig bättre än någonsin. Det kan låta konstigt eftersom jag inte gjort så många poäng och när folk ser mig spela ser de att jag har det jobbigt. Men jag tror fortfarande att det kommer vända, det tror jag verkligen. Jag tror att jag kommer spela bättre än jag gjort på 15 år.

Den största anpassningen har varit det fysiska där Jagr gått ned i vikt för att hänga med den nya, yngre generationen. Från 100 kilo siktar Florida Panthers-forwarden nedåt mot 80-kilostrecket numera. Sedan återstår det att se hur länge 44-åringen kan hålla i motivationen.

Inte ens han själv vet när han lägger av.
– När du är trött och tänker: ”Nu har jag fått nog” och sedan får tillbaka känslan efter några månader: ”Åh, nu saknar jag det igen”. Då finns det inte en chans att du kan komma tillbaka.  Det är som en stor lastbil, när du väl stannar den är det svårt att få igång den igen.

LÄS MER: Overkliga uppvisningen som gjorde Jaromir Jagr till en superstjärna.

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.