Heta NHL-rykten: Landeskog jagad och toppmålvakt till Dallas?

NHL-lagens chanser för slutspel och Stanley Cup-firande blir långsamt klarare.
Redan nu har trejdrykten börjar snurra – och Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche är ett lagen som nämns flitigast.

Colorado Avalanche inledde säsongen lovande, men sedan dess har laget sjunkit som en sten i tabellen. Även om det är mycket, mycket kvar att spela om lär det krävas en hel del för att Avalanche ska ta sig till slutspel.
Det spekuleras nu om general managern Joe Sakic är beredd att göra förändringar inom kort, för att få försöka få Colorado på rätt väg.

En spelare som kan vara på väg bort är Jarome Iginla. Den 39-årige veteranen går trögt i Colorado, men skulle kunna vara ett lyft för en klubb som siktar på titeln.
Iginla har själv sagt att han skulle kunna tänka sig ett klubbyte om det är till ett topplag.

Tre andra spelare som det också snackats om är stjärnorna Matt Duchene, Gabriel Landeskog och målvakten Semyon Varlamov.
Om Sakic byter bort någon i den trion är det naturligtvis en riktig knall, men Colorado behöver desperat förstärka på backsidan.

Ett annat lag som har problem är Arizona Coyotes. Två namn som det spekulerats i under en längre tid är veteranen Martin Hanzal och talangen Anthony Duclair. Den sistnämnde har haft ett tungt andra år efter en stark rookiesäsong.

Då det i vår kommer att hållas en så kallad ”expansion draft” för det nya laget i Las Vegas, finns det möjlighet för lag att göra smarta spelaraffärer under säsongens gång.
Klubbarna kan bara skydda en målvakt från Las Vegas, vilket till exempel innebär att Pittsburgh riskerar att tappa antingen Marc-Andre Fleury eller Matt Murray. Bestämmer Penguins sig för att satsa på Murray, lär man vilja byta bort Fleury innan deadline i mars. Dallas eller Colorado har nämnts som tänkbara intressenter.

Gilla Sportbibeln Hockey om du vill ha hockeynyheter, häftiga videos och bilder direkt i ditt Facebook-flöde.