Henkes sms till svensktalangen visar största respekten: ”Han är ju kungen”

Han valdes som nummer 7 i NHL-draften.
Direkt efter fick Lias Andersson en hälsning – från kungen.
– Henrik skickade ett sms till mig och skrev ”välkommen till Rangers”, säger 18-åringen till GP.

New York Rangers valde Lias Andersson som nummer sju i hela NHL-draften och skickade med det ut ett tydligt statement att det här är en kille som de hoppas väldigt mycket på. I våras skrev 18-åringen på ett kontrakt med Frölunda men efter draften är siktet tydligt inställt.

Svenske stortalangen vill spela i NHL till hösten.
– Jag vill vara med i laget i år. Jag vill ta mig hela vägen till den första matchen i oktober. Jag vet att det är tufft men jag ska göra allt för att lyckas, säger Andersson till GP.
– Jag ska prata med Rangers om det och se vad de vill. Om jag ska spela i Sverige eller inte nästa säsong. Jag tror att de har en bra plan för mig.

Nu väntar ett inledande träningsläger med sin nya klubb New York Rangers i sommar och den allra bästa välkomsthälsningen har tonåringen också fått. För kungen av New York, Henrik Lundqvist, har visat vilken respektfull och ödmjuk NHL-stjärna han är genom att höra av sig till den nya blågula generationen i laget.
– Henrik skickade ett sms till mig. Jag känner honom lite sedan tidigare. Han skrev ”Välkommen till Rangers” och lite sånt. Han är ju kungen i stan, så det var rätt häftigt, säger han till GP.

Efter en omtumlande säsong med SM-guld hos HV71 och flytt till Frölunda kan nu sommaren bli ännu mer händelserik för Lias Andersson om han får sin stora dröm uppfylld. Och i Rangers får han den allra bästa mentorn i Kung Henrik.

LÄS MER: Svenske talangens osannolika resa från div 4(!) till NHL-draften – på bara tre år