Förre SHL-stjärnan vill debutera i NHL – 37 år gammal

Förre SHL-stjärnan vill debutera i NHL – 37 år gammal

Chris Lee har gjort succé i Europa under de senaste åren.
Nu siktar den kanadensiska VM-backen på NHL-debut, enligt hockeysverige.se.
Därmed kan 37-åringen bli en av de äldsta att debutera i ligan någonsin.

Kanada går som tåget i hockey-VM. Efter sex av sju gruppspelsmatcher toppar favoriterna Grupp B med 16 inspelade poäng. Laget innehåller nästan bara NHL-stjärnor, men det finns en av backarna som helt saknar rutin från världens bästa hockeyliga.

Veteranen Chris Lee som under de senaste säsongerna gjort stor succé i flera olika europeiska ligor. En av de framgångsrika säsongerna gjorde 37-åringen i Färjestad. Säsongen 12/13 stod Lee för 41 poäng på 54 matcher för SHL-klubben.

Sedan dess har han spelat för ryska Magnitogorsk i KHL där den stora poängskörden har fortsatt. På 227 matcher har kanadensaren stått för imponerande 179 poäng. Något som lett till att Lee nu siktar på debut i högstaligan i sitt eget hemland.

Hockeysverige.se rapporterar under tisdagen att det mesta talar för att veteranen kommer att erbjudas ett NHL-kontrakt kommande säsong. Enligt uppgifterna har hans nuvarande klubb Magnitogorsk redan ställt in sig på att kanadensaren lämnar KHL efter säsongen.

Skulle 37-åringen få chansen i NHL blir han en av de fyra äldsta genom tiderna att debutera i ligan. För tillfället är Jim Anderson (37), Helmuts Balderis (37) och Connie Madigan (38) de med högst debut-ålder i NHL och nu kan alltså den forne Färjestad-spelaren bli en del av den skaran.

Lee och Kanada möter i kväll Finland i den sista gruppspelsmatchen i VM. Innan slutspelet inleds med kvartsfinaler på torsdag.

LÄS MER: Tre Kronor-stjärnans pappa tvingades sälja sportbilen: ”Folk blev irriterade”