Förre JVM-kaptenen kan lämna NHL – öppnar för SHL-klubben

Jacob De la Roses kontrakt med Montreal Canadiens har löpt ut.
Nu kan svensken vara på väg tillbaka till SHL.
– Färjestad är alltid intressant, säger De la Rose till VF.

Jacob De la Rose har under många år ansetts vara en av svensk hockeys största framtidsnamn. 2014 lämnade Arvika-sonen svensk mark för att ta steget till den absoluta toppen och spel med Montreal Canadiens i NHL.

Dock har vistelsen på andra sidan Atlanten inte riktigt blivit som förväntat för 21-åringen. Svensken har haft väldigt svårt att ta en plats hos Montreal vilket har lett till att han spenderat merparten av sin tid i Kanada med AHL-hockey.

På tre säsonger har 21-åringen endast mäktat med 64 NHL-framträdanden och nu är hans framtid i ligan högst osäker. De la Roses kontrakt med den klassiska NHL-klubben gick ut efter säsongen och det är därmed oklart var han kommer att spela nästa säsong.

I en intervju med VF berättar svensken att han hoppas på en fortsättning i Nordamerika.
Jag känner mig inte klar där än. Tanken är att vara kvar och testa lite till. Jag är fortfarande ung och känner att jag framför allt under den andra halvan av den senaste säsongen utvecklades mycket, säger han till VF.

Forwardens agent uppges för tillfället förhandla med Montreal om ett framtida kontrakt. Samtidigt bekräftar han själv att det finns intresse från annat håll, särskilt från SHL.
– Det är en del SHL-klubbar som hört av sig. Några direkt till mig och några som sagt till agenten att de kan vara intresserade om det blir aktuellt. Kul att det finns intresse, skönt att känna att om det inte skulle bli något där borta så finns det alternativ, säger han till tidningen.

Värmlänningen De la Rose uppges sedan tidigare ha en infekterad historia med Färjestad. Något som ledde till att han hamnade i Leksand i stället för i Karlstadsklubben sist det begav sig. Trots detta ställer sig 21-åringen öppen för att spela för SHL-klubben i framtiden.
– Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger han till tidningen.

LÄS MER: Svenske doldisen klar för NHL-klubben