Erik Karlssons djärva beslut – i Stanley Cup-slutspelet: ”Jag ångrar ingenting”

Erik Karlsson har i natt chansen att vinna sin tredje Norris Trophy som ligans bästa back.
Inför galan delar Karlsson med sig, på NHL:s hemsida, om sina tankar kring fotskadan och om risken att förlora sin omtyckta försvarskollega i expansionsdraften.

Så länge Erik Karlsson var med i Stanley Cup-slutspelet var han den spelare som spelade överlägset flest minuter. Han hade 89 minuter mer än närmsta man på listan och detta trots att han spelade med två frakturer i foten.

Men att den svenske backstjärnan skulle ångra sitt beslut att spela trots sin skadade fot är något som han slår ifrån sig.
– När allt kommer omkring så får jag betala för det nu, men när jag tänker tillbaka på det så är det inget som jag ångrar, säger han enligt NHL:s hemsida.

För en vecka sedan meddelade Ottawa att svensken hade opererats och just nu befinner han sig i Las Vegas för 2017 års ”NHL Awards”. 27-åringen är nominerad till ytterligare en Norris Trophy som ligans bästa back och bland hans konkurrenter finns svenske Victor Hedman.

När skadan och rehabiliteringen kommer på tal uppger Karlsson att han tar det dag för dag.
– Det är långt kvar till nästa säsong just nu så jag är inte bekymrad över att åka skridskor igen. När det är dags ska jag se till att vara hundra procent återställd och redo att spela på den nivå jag vill, säger svensken.

I natt avgörs även expansionsdraften där det nya NHL-laget Vegas Golden Knights ska förses med spelare från de andra lagen. En som inte är skyddad av sin klubb och som därmed riskerar att väljas är Karlssons försvarskollega Marc Methot.
– Det är självklart ingen optimal situation men något vi visste skulle ske i samband med expansionsdraften. Du kommer bli av med någon som du inte vill bli av med. Som en nära vän till Methot är det inget som vi vill ska ske. Jag tycker om att spela med honom. Vi är goda vänner både på och utanför isen och jag vet att han vill vara kvar och att Ottawa önskar att behålla honom, säger Karlsson.

LÄS MER: NHL-bomben: storstjärnan kan tvingas lägga ned karriären