Därför stoppades svensken från nattens jättetrejd i NHL – trots alla rykten

Därför stoppades svensken från nattens jättetrejd i NHL – trots alla rykten

NHL-stjärnan Matt Duchene fick lämna mitt i matchen. 
I jättetrejden mellan Colorado, Nashville och Ottawa som alla pratar om i natt.
Men även en svensk hade kunnat bli inblandad i storaffären, enligt SportExpressen.

I natt gjorde Nashville Predators, Colorado Avalanche och Ottawa Senators alla rykten sanna. Genom en jättetrejd som verkligen skakar om.

Colorado släpper iväg sin storstjärna Matt Duchene till Ottawa och får flera unga spelare och draftval i utbyte. Dessutom lämnar Kyle Turris Ottawa för Nashville. Men inför helgen blandades även en svensk in den här omtalade trepartsaffären.

”Jag hann aldrig bli nervös”

För Colorado Avalanche ville ha svenske backen Mattias Ekholm från Nashville. Och hela affären var på väg att gå i stöpet när Predators gick ut och vägrade släppa sin omtyckte svensk i fredags. Nashville värdesätter Ekholm alldeles för högt för att byta bort honom.

Istället hittades en annan lösning och affären blev möjlig mellan de tre klubbarna
– Jo, jag såg det och det är väl bara vardagen av att ha det jobbet jag har. Så jag försöker bara att lägga det åt sidan faktiskt. Så nervös hann jag aldrig bli, säger Ekholm till SportExpressen om trejden och är nöjd med nyförvärvet Turris.
– Jag tror att det bara kommer göra oss gott att få in Turris i laget. Vi har haft det lite trögt med målskyttet, så att få in en så pass kvalitativ center kommer att bli grymt viktigt för oss.

LÄS MER: BOOOM: Här är nattens jättetrejd i NHL