När F1-föraren stod för ett oväntat fynd i bilen – mitt under brinnande tävling: ”Ska jag slänga ut den?”

En hastighet över 300 kilometer i timmen.
Då hittar F1-föraren Robert Kubica ett oväntat fynd i bilen.
– Ska jag kasta ut den?, säger han.

Formel 1 är förmodligen den mest kända racing-sporten med specialbyggda bilar, designade för att åka riktigt fort. Loppen brukar locka storpublik och genomförs på speciella tävlingsbanor ute i världen.

Oväntade fyndet

Bilarna är konstruerade för att köras på banor med flera svängar och korta sträckor. Hastigheten når enkelt över 300 kilometer i timmen, och enligt skärpta regler på motorstorleken för att inte göra loppen allt för farliga för förarna. 

Foto: YouTube

Det går alltså ruskigt fort, och förarna är extremt skickliga på att fatta snabba beslut. Robert Kubica har kört formel 1 i flera år, och under en tävling står han för ett oväntat fynd i sin bil mitt under brinnande tävling. 

”Vad ska jag göra?”

Förarna har ständig kontakt med sitt team när de kör, och i radion hör man en förvånad Robert Kubica som inte vet vad han ska göra med det han hittat.

– Jag har en telefon i förarhytten. Någon har lämnat sin telefon här. Vad ska jag göra? Kasta ut den eller komma in med den?, säger han i klippet som går att se nedan.

140205 Robert Kubica , Polen, Ford Fiesta RS WRC RK från laget M-Sport World Rally Team poserar för en bild under presskonferensen dag 1 av Svenska Rallyt den 5 Februari, 2014 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergkvist / BILDBYRÅN

Han fortsätter:

– Jag stannar bara utanför garaget och lämnar över telefonen och sedan fortsätter.

Något Robert Kubicas team tycker låter som en alldeles utmärkt idé.

LÄS MER: Bortglömda klippet när F1-ikonen Ronnie Peterson plötsligt kör rally – med en folkbubbla(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!