Legendaren Tony Rickardssons ärliga ord – berättar nu om varför han nobbar alla tv-jobb: "Jag har inget…"

Legendaren Tony Rickardssons ärliga ord – berättar nu om varför han nobbar alla tv-jobb: ”Jag har inget…”

Tony Rickardsson har fått flera förfrågningar från tv-bolagen genom åren. Nu berättar legendaren varför han nobbat de flesta.
– Jag har inget behov av det, säger han.

Tony Rickardsson är en riktig ikon inom motorvärlden. Han är en av planetens mest framgångsrika förare, och har bland annat vunnit sex stycken individuella VM-guld.

Så följer han speedway i dag

Hans vinnarskalle var enorm, och den har gjort honom så otroligt folkkär. Genom karriären bjöd Rickardsson på flera minnesvärda ögonblick, och han hittade direkt in i svenska folkets hjärtan.

160125 Tony Rickardsson anländer till Idrottsgalan den 25 januari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Tävlingskarriären valde han att avsluta för över 15 år sedan. Men han är fortfarande en av Sveriges mest omtyckte idrottare. Han följer fortfarande speedway i allra högsta grad, men får han bestämma gör han det helst hemma från soffan.

– Det kanske låter konstigt, men om jag är på plats och ser någon match så kommer det ofta fram folk och pratar. Det kan så klart vara trevligt, men det är också lite störande eftersom jag är där för att titta på speedway, säger han till DT.

”Inte min grej”

Tony Rickardsson berättar att han fått flera olika tv-jobb genom åren. Däremot har han nobbat de allra flesta. Nu berättar legendaren varför.

– Det där är inte riktigt min grej. Jag har inget behov av att synas på det sättet, säger han.

Tony Rickardsson, speedway
050910 Motor, Speedway, VM: Tony Rickardsson kramar VM-bucklan (pokal, buckla) efter sin suveräna uppvisning i Italien. © Bildbyrån – 28201

Mot slutet av förra året presenterades Tony Rickardsson som ny ambassadör för Discovery Sports Events, som har rättigheterna till VM-serien. Under de första tävlingarna, redan i helgen, kan han däremot dyka upp i rutan.

– Jag kommer att vara med i något klipp där jag förklarar vad speedway är, men expert blir jag inte. Jag gör ett bättre och viktigare jobb bakom kameran, säger profilen.

LÄS MER: När Tony Rickardsson skulle handla blommor – men möttes av tidernas uppsträckning: ”Du var helt kass!”

Få våra nyhetsbrev!