Jessica kraschade i 885 km/h när hon skulle slå världsrekord – dog bara 39 år gammal

Hon var världens snabbaste kvinna på fyra hjul.
Men allt gick fel när Jessica Combs skulle världsrekord.
39-åringen kraschade i 885 kilometer i timmen och avled direkt, rapporterar Fox News.

Inom motorvärlden är Jessica ”Jessi” Combs en av de allra största. Amerikanskan blev känd som ”världens snabbaste kvinna på fyra hjul” 2013 när hon slog hastighetsrekordet för kvinnor på hela 640 kilometer i timmen.

Avled efter dödskrasch

I augusti skulle hon göra det omöjliga igen genom att försöka slå sitt egna världsrekord. Förutsättningarna var med en jetdriven bil i Alvord-öknen i Oregon, USA.

Jessica Combs
Jessica Combs. FOTO: Instagram

Men allting gick fel när Jessica Combs kraschade och avled direkt. Först nu har orsaken bakom dödskraschen fastställts, efter den lokala polisens utredning.

Kraschade i 885 km/h

Amerikanska Fox News rapporterar att ett fel på ena framhjulet blev orsaken till den fruktansvärda kraschen i öknen. Hastigheten på den jetdrivna bilen har också uppmätts till svindlande 885 kilometer i timmen.

Jessica Combs
Jessica Combs. FOTO: Instagram

Under världsrekordförsöket ska Combs ha träffats av ett trubbigt föremål som orsakats hennes död. Därefter brann den jetdrivna bilen upp med Jessica inuti.

Jessica Combs blev bara 39 år gammal. Efter dödsolyckan överväger Guiness World Records att tillskriva henne det nya världsrekordet för hastigheten på 885 km/h.

LÄS MER: Tina Thörner lämnade rallyn helt – det här gör den folkkära motorlegendaren i dag